دستور تهیه

طرز تهیه ماکارونی با تن ماهی؛ خوشمزه، سریع و خاطره‌انگیز!

اصن چرا ماکارونی با تن ماهی!؟

۱. غذای فوری ولی مقوی

تن ماهی یه منبع عالی پروتئینه، و ماکارونی هم کربوهیدرات پیچیده داره. زمانی که وقت نداری و دنبال یه غذای سریع ولی سیرکننده و متعادل می‌گردی، این ترکیب عالیه. شما میتونید در کمتر از ۴۵ دقیقه یه وعده غذایی کامل را تهیه کنید.

۲. مواد در دسترس

تو هر خونه‌ای احتمالاً یه بسته ماکارونی و یه قوطی تن ماهی پیدا می‌شه اگرم نباشه زیر 5 دقیقه میتونی از سوپری محلتون تهیه کنی. این غذا نیازی به گوشت، مرغ یا مواد خاص نداره و با چیزای ساده درست می‌شه و حتی اگه یخچالت خالی باشه، باز هم می‌تونی این غذا رو بسازی!

۳. تنوع در طعم

قطعا زمان هایی بوده که از نیمرو، املت، سوسیس و کالباس خسته شدی دلت میخواسته یه غذای راحت با طعم خونگی حاصل از ترکیب ادویه ها میل کنی اما چیزی به فکرت نرسیده اما با اینکه مواد ماکارونی با تن ماهی ساده‌ان، ولی با ادویه‌ها، رب گوجه، پیاز، قارچ یا حتی پنیر، می‌تونی کلی تنوع تو طعم و بافت ایجاد کنی.یه روز تندش کن، یه روز با سبزیجات درستش کن!

۴. مناسب سلیقه‌های مختلف

خیلی‌ها ممکنه طعم گوشت یا مرغ رو دوست نداشته باشن، یا گیاه‌خوار باشن، احتمالاً تن ماهی براشون بهترین گزینه است. این غذا حتی برای بچه‌ها هم جذابه چون هم خوش‌رنگه، هم خوش‌عطر و خاصه.

۵. خاطره‌انگیزه!

برای خیلی از ماها، ماکارونی با تن ماهی یه غذای دانشجویی یا سفره‌ی تنبلی‌های خوشمزه‌ست. سریع، ساده، ولی دوست‌داشتنی. مخصوصاً وقتی تو سفر یا خوابگاهی، کمترین امکانات هم برات کافیه. احتمالا این غذا خاطرات مجردی و لحظات زیبای خوش گذرونی با دوستاتون رو براتون زنده می‌کنه.

پس چرا ماکارونی با تن ماهی؟


چون:

ساده‌ست

سریع درست می‌شه

خوشمزه و مقویه

نیاز به مواد خاص نداره

همیشه جواب می‌ده!

 

مواد لازم برای ۴ نفر:

طرز تهیه ماکارونی با کنسرو تن ماهی:

مرحله اول: آماده‌سازی ماکارونی


۱. داخل قابلمه آب بریزید، کمی نمک و چند قطره روغن اضافه کنید و بذارید به جوش بیاد. خود ماکارونی به تنهایی نمک نداره و اضافه کردن نمک در این مرحله طعم نمک را به خورد ماکارونی میبره. نکته خیلی مهم اضافه کردن روغنه چون باعث میشه از چسبندگی ماکارونی ها جلوگیری بشه، رشته های ماکارونی درخشنده بشن و آب کف نکنه.
۲. ماکارونی رو اضافه کنید و طبق زمان درج‌شده روی بسته، بپزید (حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه). اگر ماکارونی سفت دوست دارید 8 دقیقه و اگر ماکارونی نرم دوست دارید 12 دقیقه بجوشانید.
۳. بعد آبکشش کنید و کمی آب سرد روش بگیرید تا نشاسته‌اش گرفته بشه.

مرحله دوم: درست کردن مایه تن ماهی


۱. پیاز رو نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدید تا طلایی بشه. دقت کنید پیاز را خیلی ریز نکنید چون در زمان تفت دادن به سرعت میسوزد و طعم خوبی به خود نمیگیرد.
۲. سیر خردشده و کمی زردچوبه اضافه کنید. عطرش که بلند شد، فلفل دلمه‌ای و قارچ (در صورت استفاده) رو هم اضافه کرده و تفت بدید. سیر مهم ترین طعم دهنده غذاهاست برخلاف اینکه عطر سیر به تنهایی خیلی تند بوده و قابل مصرف نیست اما با ترکیب آن در غذا (با کمی تفت دادن) تندی سیر از بین رفته و عطر آن با ادویه و چاشنی مخلوط شده که بهترین طعم را به غذا می دهد.
3. رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کنید و خوب تفت بدید تا رنگ باز کنه و بوی خامی رب گرفته بشه. از تفت دادن زیاد رب خودداری کنید ( قبل از تیره شدن رب مرحله بعدی را انجام دهید )
۴. حالا تن ماهی (که ۲۰ دقیقه جوشونده‌اید) رو به مواد اضافه کنید. با چنگال کمی خوردش کنید تا با بقیه مواد ترکیب بشه. ( اگر از برند های معتبر کنسرو های تن ماهی مانند گیلانی استفاده میکنید نیازی به جوشاندن 20 دقیقه این ندارید و میتوانید آنرا پس از باز کردن به قابلمه اضافه کنید.)
۵. نمک، فلفل و ادویه دلخواه رو بریزید و کمی آب اضافه کنید تا مایه غلظت پیدا کنه. ۵ دقیقه با حرارت کم بجوشه کافیه.

مرحله سوم: ترکیب و دم کردن


۱. ته قابلمه کمی روغن بریزید و چند ورق نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ بذارید. البته که سیب زمینی پیشنهاد میشه. برای تهدیگ سیب زمینی سیب زمینی متوسط را پوست بگیرید و به ورق های نیم سانتی برش بزنید. دقت کنید کف قابلمه به خوبی روغن بریزید. کلا تهیه تهدیگ با روغن کم انجام نشدنیه. از قدیم گفتن هرکی خربزه میخوره پای لرزشم میشینه پس اگر دلت تهدیگ خوش مزه میخواد حتما از روغن زیاد استفاده کن. یه بار چیزی نمیشه :)
۲. یه لایه ماکارونی، یه لایه مایه تن ماهی بریزید و همین‌طور ادامه بدید تا مواد تموم بشه.
۳. در آخر دم‌کنی بذارید و با حرارت کم حدود ۳۰ دقیقه اجازه بدید ماکارونی دم بکشه و ته‌دیگ طلایی بشه.
 

نکات طلایی:


جوشاندن تن ماهی قبل از استفاده، ضروریه؛ هم به خاطر از بین بردن باکتری‌ها، هم برای گرفتن طعم کنسروی. در گذشته فرایند کنسرواسیون بروز نبوده و درصدی از بسته بندی ها به خوبی باکتری زدایی نمیشدند اما امروزه با پیشرفت صنعت این فرایت طبق نظارت کارشناسان بدون دخالت دست انجام شده و احتمال وجود باکتری در کنسرو تقریباً صفر است اما جهت اطمینان توصیه میشود که قبل از مصرف جوشانده شود بخصوص اگر قرار است کنسرو تن ماهی را یک کودک مصرف کند.

اگر دوست دارید ماکارونی خشک و ته‌دیگی داشته باشید، کم‌تر آب اضافه کنید و اجازه بدید کامل دم بکشه. شاید حوصله لایه لایه کردن سیب زمینی برای ته دیگ روغنی را نداشته باشید مشکلی نیست کف قابلمه را روغن بریزید و ماکارانی را بدون اضافه کردن آب درون قابمله ریخته تا خود ماکارونی به تهدیگ تبدیل شود.

از ادویه مخصوص ماکارونی یا پودر آویشن برای عطر و طعم بهتر استفاده کنید. اگر به ادویه ماکارونی دسرسی نداشتید از نصف قاشق چای خوری ادویه کاری + پودر آویشن استفاده کنید.

اگر خیلی کمالگرا هستید و از دست پخت خودتون خیلی لذت میبرید بهتره یه کار خفن انجام بدید، کمی پنیر پیتزا در مرحله آخر روی ماکارونی بریزید و بذارید آب بشه؛ یه مدل ماکارونی کش‌دار و خوشمزه!
 

سرو و همراهی


چون غذای ماکارونی با تن ماهی یه غذای سریع و همنطور که گفتیم احتمال زیاد در زمان مجردی قراره تهیه اش کنید پس می‌تونید با ترشی، سالاد شیرازی و حتماً ماست موسیر سرو کنید. و البته حتماً کمی خیارشور تهیه کنید که در کنار این غذای جذاب خیلی میچسبه.

نتیجه‌گیری:

اگر دنبال یه غذای سریع، خوشمزه و ساده هستی، ماکارونی با تن ماهی می‌تونه یه انتخاب همیشگی باشه. با چند ماده ساده، یه طعم به‌یادماندنی می‌سازی و لذت میبری.

 

❓ سوالات متداول درباره ماکارونی با تن ماهی

۱. آیا میشه تن ماهی رو بدون جوشوندن توی ماکارونی استفاده کرد؟


اگر تن ماهی رو از برند معتبر، با تاریخ مصرف معتبر و قوطی سالم تهیه کردید، و می‌خواید اون رو در فرآیند پخت حرارت بدید (مثلاً داخل ماکارونی تفتش بدید یا دم کنید)، نیازی به جوشوندن نیست.
اما اگر می‌خواید مستقیماً مصرفش کنید یا شک به سلامت قوطی دارید، بهتره ۲۰ دقیقه در آب جوش بجوشونید.

۲. بهترین ادویه برای ماکارونی با تن ماهی چیه؟


ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر و کمی آویشن یا ادویه مخصوص ماکارونی، بهترین انتخابه. می‌تونی بسته به ذائقه خودت طعم رو تندتر یا ملایم‌تر کنی.

۳. چطور ماکارونی رو بدون اینکه به هم بچسبه بپزیم؟


اضافه کردن نمک و چند قطره روغن به آب در حال جوش باعث می‌شه ماکارونی کمتر به هم بچسبه. همچنین بعد از آبکش کردن، کمی آب سرد روش بگیر تا نشاسته‌اش گرفته بشه.

۴. آیا میشه این غذا رو بدون رب گوجه درست کرد؟


بله، می‌تونی از گوجه‌فرنگی تازه رنده‌شده یا پوره گوجه استفاده کنی. حتی بعضی‌ها با سس سفید (مثل ترکیب شیر و آرد یا خامه) هم این غذا رو درست می‌کنن، که یه مدل متفاوت و لطیف میشه.

۵. ماکارونی با تن ماهی برای بچه‌ها مناسبه؟


بله، البته بهتره تن ماهی رو حتماً بجوشونید و از ادویه‌های ملایم‌تری استفاده کنید. همچنین مطمئن بشید تن ماهی از برند معتبر و بدون مواد نگهدارنده مضره.

۶. می‌تونم ماکارونی با تن ماهی رو فریز کنم؟


ماکارونی پخته بهتره همون روز یا نهایتاً روز بعد مصرف بشه. ولی اگه حجم زیادی درست کردی، می‌تونی فریزش کنی. فقط بدون که بعد از گرم کردن دوباره، ممکنه کمی نرم‌تر یا خشک‌تر بشه.

۷. چه ته‌دیگی برای ماکارونی با تن ماهی مناسبه؟


ته‌دیگ نان لواش، سیب‌زمینی ورقه‌شده یا حتی مخلوط نون و روغن حیوانی خیلی خوب جواب می‌ده. این ته‌دیگ‌ها طعم غذا رو خاص‌تر می‌کنن و همه عاشقش می‌شن!
 


  1         2         3         4         5      

+