طرز تهیه میرزا قاسمی

طرز تهیه میرزا قاسمی

Share
 اولین بار میرزاقاسمی در زمان ناصرالدین شاه به وسیله‌ی محمد قاسم خان ابداع شد و به دلیل طعم بی‌نظیرش شهرت یافت و گسترش پیدا کرد. 

امروزه این غذا نه تنها در شهرهای شمالی، بلکه در تمامی نقاط ایران، حضوری همیشگی و پای بر جا در سفره‌های ایرانی دارد.

میرزاقاسمی با وجود اینکه با استفاده از موادی بسیار ساده و با دسترسی آسان، تهیه می‌شود، در عین حال غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ است.

میرزاقاسمی را می‌توان هم به عنوان وعده‌ی اصلی و هم به عنوان پیش غذا حتی در مهمانی‌ها و مجالس نیز سرو کرد.

نکته اصلی در طبخ و تهیه کنسرو میرزاقاسمی اصیل و خوش‌طعم گیلانی، استفاده از بادمجان کبابی و سیر به مقدار زیاد است.

این غذا همچنین گزینه‌ای مناسب برای افرادیست که از رژیم و سبک غذایی گیاه‌‌خواری پیروی می‌کنند.

برای اطلاع از چگونگی تهیه این غذای لذیذ گیلانی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه میرزاقاسمی


مقادیر ذکر شده برای 4 نفر می‌باشد:
  • بادمجان: 5 عدد (بزرگ یا متوسط)
  • گوجه فرنگی: 3 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
  • سیر: 1 بوته
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان کافی

طرز تهیه‌ی میرزا قاسمی


در وهله‌ی اول برای طبخ این غذا لازم است تا بادمجان‌ها را کبابی کنید. 

برای این منظور اگر امکان کبابی کردن بادمجان‌ها روی منقل و ذغال برایتان فراهم بود که بسیار عالی است. در غیر اینصورت می‌توانید این کار را با استفاده از اجاق گاز منزل نیز انجام دهید.

به همین منظور بادمجان‌ها را شسته، خشک کنید و با پوست روی شعله‌ی مستقیم گاز قرار دهید.

برای جلوگیری از کثیف شدن اجاق گاز می‌‌توانید از شعله‌ پخش‌کن استفاده نمایید و آن را زیر بادمجان‌ها قرار دهید.

پس از قرار دادن بادمجان‌ها روی گاز، اجازه دهید تا کاملا سرخ و کبابی شوند.

از کامل پخته شدن بادمجان‌‌‌ها با استفاده از فرو کردن یک چاقو و یا چنگال در آن‌ها اطمینان حاصل نمایید. به این منظور اگر چاقو یا چنگال به راحتی داخل بادمجان‌ها فرو رفت یعنی بامجان به خوبی پخته شده است.

بعد از پخته شدن، آن‌ها را داخل یک سینی یا ظرف بزرگ قرار دهید و اجازه دهید خنک شوند.

حالا نوبت کندن پوست بادمجان‌ها است.

پوست‌ها را به آرامی و دقت تماما از بادمجان‌ها جدا کنید. برای جلوگیری از سیاه شدن دست‌ها می‌توانید از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید.

بادمجان‌های پوست کنده شده را در ظرفی قرار دهید. آن‌ها را با استفاده از گوشتکوب به خوبی له کنید و یا با استفاده از چاقو، ساطوری نمایید.

حال نوبت به پوست کندن گوجه‌ها می‌رسد.

برای راحتی این کار، گوجه‌ها را درون ظرفی از آب جوش قرار دهید و سپس به آب سرد منتقل کنید و پوست آن‌ها را به راحتی جدا نمایید.

گوجه‌ها را رنده و یا با استفاده از غذاساز پوره کنید.

سیر‌ها را هم پوست کنده و به دلخواه یا ریز خرد کرده، یا بکوبید و یا رنده کنید.

بعد از آماده‌سازی مواد لازم برای تهیه میرزاقاسمی، تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن مایع درون تابه ریخته و اجازه دهید تا روغن داغ شود.

سیر را به روغن داغ شده اضافه کنید.

بعد از اینکه کمی بوی سیر بلند شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.

حال نوبت اضافه کردن بادمجان‌هایی است که از قبل کبابی شده‌اند. آن‌ها را درون تابه بریزید و به خوبی تفت دهید.

در این مرحله پوره‌ی گوجه فرنگی را به محتویات درون ظرف اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن به خوبی کشیده شود و همراه با سایر مواد درون تابه به روغن بیفتد. در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله رب گوجه فرنگی را هم به میزان ۱ قاشق غذاخوری اضافه کنید.

در ادامه تخم‌مرغ‌ها را روی سایر مواد بشکنید و بدون اینکه هم بزنید در ظرف را ببندید و شعله را ملایم کنید. این کار برای این است که تخم‌مر‌غ‌ها به خوبی خود را بگیرند. زیرا اگر در همان مرحله اول هم بزنید ممکن است غذا بوی زهم تخم‌مرغ را به خود بگیرد که اصلا خوشایند نیست.

سپس مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و پس گذشت دقایقی شعله را خاموش و میرزا قاسمی را به درون ظرف موردنظر منتقل نمایید.

برای تزیین می‌توانید یک عدد تخم مرغ را در تابه‌ای به صورت جداگانه به صورت ساده و یا با استفاده از قالب‌های شکل‌دار نیمرو کنید و روی میرزا قاسمی قرار دهید.

این غذا را به همراه برنج یا نان و سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.


  1         2         3         4         5      

+