طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و خوشمزه

Share

این خوراک معمولا همراه با نان سرو می‌شود و دستور‌ پخت‌های متنوعی را شامل می‌شود.

این غذا را می‌توان به عنوان خوراکی با خاصیت غذایی بالا درنظر داشت که بدون داشتن کلسترول، می‌تواند انرژی بالایی را برای بدن تامین نماید.

بادمجان، خود دارای میزان بالایی از فیبر است و میزان کربوهیدرات موجود در آن نیز به صورت محلول و کم می‌باشد. بنابراین بر تنظیم و مدیریت قند و دیابت بسیار تاثیرگذار است.

همچنین این غذا به علت ترکیب شدن با کشک دارای مواد مغذی دیگری از جمله کلسیم، منیزیم و فسفر است که برای جلوگیری از پوکی استخوان و افزایش استحکام آن‌‌‌ها و همچنین استحکام دندان‌ها می‌شود.

از دیگر خواص کشک موجود در این خوراک می‌توان به داشتن آهن و مس موجود در آن و تاثیرش بر کم خونی و افزایش و بهبود عملکرد مغز اشاره داشت.

ویتامین‌های C، A و E نیز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند در این خوراک خوشمزه وجود دارند. این خاصیت سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بدن و سیستم بدنی در برابر انواع سرطان مراقبت می‌نماید.

در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی که با استفاده از دستور پخت اصیل آن تهیه می‌شود، آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه خوراک کشک بادمجان

میزان و مقدار مواد ذکر شده برای 4 نفر کافی است.

  • بادمجان: 4 عدد بزرگ
  • پیاز: 2 عدد بزرگ
  • کشک: 3 قاشق غذاخوری
  • نعنا (خشک شده): 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان کافی

طرز تهیه خوراک کشک بادمجان اصیل و مجلسی

به منظور تهیه خوراک کشک بادمجان اصیل و مجلسی لازم است تا در ابتدا بادمجان‌ها را به خوبی بشویید.

سپس بادمجان‌‌های شسته شده را پوست بکنید.

آن را به صورت ورقه ورقه خرد نمایید.

در ادامه لازم است تا برای گرفتن تلخی احتمالی بادمجان‌ها مقداری نمک بر روی آن‌ها ریخته و اجازه دهید تا در حدود 20 تا 30 دقیقه استراحت کنند. برای جلوگیری از این امر می‌توانید از بادمجان دلمه‌ای استفاده کنید که معمولا تلخی ندارد.

بعد از گذشت این مدت زمان و گرفته شدن تلخی بادمجان‌های خام، مراحل پخت این خوراک آغاز می‌گردد.

در برخی از دستور‌های پخت خوراک کشک بادمجان آن را به صورت کبابی روی گاز و یا ذغال استفاده می‌کنند.

در این دستور، قرار است از بادمجان سرخ شده استفاده نماییم.

پس لازم است تابه‌ای مناسب را روی شعله قرار دهید و به میزان مناسب روغن مایع در آن بریزید.

بادمجان ها را پس از داغ شدن روغن به تابه اضافه نمایید.

اجازه دهید با حرارت ملایم هردوطرف بادمجان‌ها به خوبی سرخ و طلایی رنگ شود.

بعد از اماده شدن بادمجان‌های سرخ شده لازم است تا آن‌ها را له نمایید.

برای این منظور می‌توانید از گوشتکوب برقی، گوشتکوب دستی و یا بلندر استفاده نمایید.

بعد از اینکه بادمجان‌ها را به خوبی له کردید و حالتی یکدست به آن دادید، پیاز را بشویید، پوست کنده و آن را به صورت خلالی نازک و یکدست خرد نمایید.

پیازهای خلالی شده را درون تابه ریخته و به آن کمی روغن بیافزایید.

اجازه دهید تا پیاز‌ها به خوبی سرخ شده و طلایی شوند.

در این حین می‌توانید مقداری زردچوبه نیز به آن بیافزایید.

بعد از سرخ کردن پیاز‌ها آن‌ها را از تابه خارج کنید.

حال باید سیرها را نیز ریز کرده و در تابه ریخته و همراه روغن تفت دهید. فقط دقت کنید که لازم نیست تا مدت زمان زیادی این کار را انجام دهید و طلایی شدن سیر ها کافی است.

نعنای خشک را نیز به همین روش در مقداری روغن داغ شده بریزید و بعد از چند ثانیه از روی حرارت بردارید. به نحوی که نعنا تغییر رنگ دهد و لازم به ماندن زیاد روی شعله نیست.

تفت دادن نعنا به میزان زیاد باعث تلخی آن می‌گردد. پس این کار را به دقت و در زمانی بسیار کوتاه انجام دهید.

مقداری از سیر، پیاز و نعنا داغ تهیه شده را برای تزیین کنار بگذارید.

باقی هر سه مورد (سیرداغ، پیار داغ، نعنا داغ) را به بادمجان‌های درون تابه که سرخ و له کرده‌اید اضافه کنید.

مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا به خوبی هم خورده و یکدست شوند.

حال نوبت به اضافه کردن کشک می‌رسد.

کشک را با استفاده از چند قاشق آبی که به آن می‌افزایید رقیق کرده و با سایر مواد درون ظرف ترکیب نمایید.

بعد از این مرحله، درب ظرف را گذاشته، شعله و حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا آب درون آن به خوبی کشیده و بخار گردد. در این حین لازم است تا بادمجان‌ها نیز به خوبی به روغن بیفتند.

بعد از گذشت این مدت خوراک کشک بادمجان شما آماده است.

آن را درون ظرفی مناسب بریزید و با استفاده از کشک، نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و گردو آن را تزیین و میل کنید.

نکته:
  • برای اینکه کشک بادمجان طعمی لذیذ بگیرد و مجلسی‌تر باشد می‌توانید در حین مراحل پخت مقداری گردو خرد شده نیز به محتویات آن اضافه نمایید.
  • بهتر است از بادمجان دلمه‌ای که تلخی کمتر و گوشت بیشتری دارد برای تهیه کشک بادمجان استفاده نمایید.
  • این خوراک را می‌توانید به عنوان پیش‌غذا، و یا غذای اصلی سرو نمایید.‌


  1         2         3         4         5      

+