کنسرو خوب است یا بد؟

کنسرو خوب است یا بد؟

Share
 کنسرو کردن روشی برای نگهداری مواد غذایی است که در آن مواد غذایی در ظروف دربسته مانند شیشه، استیل و قوطی‌های حلبی فرآوری شده و بسته می‌شوند.
 
اغلب تصور می شود که غذاهای کنسرو شده نسبت به غذاهای تازه یا منجمد مواد مغذی کمتری دارند و حاوی مواد مضری هستند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد، اما این در همه موارد صادق نیست.
 
بر اساس مطالعات، میوه ها و سبزیجات کنسرو شده به اندازه همان غذاهای تازه یا منجمد از نظر فیبر و ویتامین غنی هستند و در برخی موارد، محصولات کنسرو شده غنی تر از همتایان تازه یا منجمد خود هستند.
 
برای انتخاب درست، همیشه برچسب و لیست مواد تشکیل دهنده را به دقت بخوانید تا از نمک، شکر و مواد نگهدارنده اضافه شده خودداری کنید.
 
کنسرو چیست؟
 
کنسرو کردن روشی برای نگهداری مواد غذایی (میوه ها و سبزیجات) برای افزایش عمر مفید آن است.
 
کنسرو کردن معمولاً ظرف چند ساعت پس از چیدن انجام می شود. برخی از روش ها ممکن است بسته به ماده غذایی متفاوت باشد، اما سه مرحله اصلی را طی می‌کند:
 
    فرآوری: میوه ها و سبزیجات را قبل از کنسرو شدن شسته، پوست کنده، برش می دهند، خرد می کنند، هسته می گیرند یا می پزند. پس از آماده شدن غذا، قوطی ها را با آب یا آب میوه پر می کنند و به آن چاشنی اضافه می کنند.
    بسته بندی کردن: غذا در قوطی های دربسته ریخته می شود و درب آن بسته می شود.
    حرارت دادن: پس از بسته شدن قوطی، به سرعت در دمایی دقیق برای مدت زمان مشخصی گرم می شود تا باکتری های مضر را از بین ببرد و از فساد آن جلوگیری کند.
 
چند نمونه از غذاهای کنسرو شده از هر گروه غذایی عبارتند از:
 
    میوه ها: کنسرو هلو، گلابی، پرتقال ماندارین، آناناس، گریپ فروت صورتی و کوکتل میوه
    سبزیجات: کنسرو ذرت، کنسرو سبزیجات، کنسرو نخود فرنگی، کنسرو لوبیا، کنسرو لوبیا و قارچ و کنسرو خورشت بامیه
    غلات: کنسرو آش رشته، کنسرو آش شل قلمکار، کنسرو سوپ قارچ، کنسرو سوپ ذرت، کنسرو سوپ بروکلی، سوپ نخود سبز
    پروتئین: کنسرو ماهی تن، کنسرو خوراک لوبیا، کنسرو نخود فرنگی و کنسرو عدسی
 
آیا کنسرو کردن بر مواد مغذی تأثیر می گذارد؟
 
غذاهای کنسرو شده می توانند به اندازه غذاهای تازه و منجمد مغذی باشند زیرا کنسرو کردن مواد مغذی زیادی را حفظ می کند.
 
با اینکه کیفیت و کمیت مواد معدنی، ویتامین‌های محلول در چربی، پروتئین، چربی و کربوهیدرات‌ها در فرآیند کنسرو کردن نسبتاً بدون تغییر باقی می‌مانند، برخی از ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین‌های C و B می‌توانند به دلیل درگیری با حرارت زیاد در غذاهای کنسرو شده آسیب ببینند.
 
غذاهای کنسرو شده منابع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم هستند که می‌توانند مواد مغذی مشابهی با همتایان تازه یا منجمد خود فراهم کنند.
 
6 مزیت کنسرو
 
 
   1.طعم و کیفیت مواد مغذی تضمین می شود:
        غذاهای کنسرو شده می توانند به اندازه غذاهای تازه و منجمد مغذی باشند زیرا کنسرو کردن مواد مغذی زیادی را حفظ می کند.
        فرآیند کنسرو کردن، تعداد مواد معدنی، ویتامین های محلول در چربی، پروتئین، چربی و کربوهیدرات ها را تغییر نمی دهد.
        فرآیند حرارت دادن ممکن است محتوای آنتی اکسیدانی را افزایش دهد. کنسرو کردن باعث افزایش میزان لیکوپن در گوجه فرنگی می شود.
    2.یک راه راحت و مقرون به صرفه برای گنجاندن میوه ها و سبزیجات بیشتر در رژیم غذایی:
        غذاهای کنسرو شده برای افرادی که در مناطق دور افتاده زندگی می کنند که غذاهای تازه به راحتی در دسترس نیستند مفید است.
        فرآیند کنسرو کردن، ماندگاری طولانی حداقل یک تا پنج سال را تضمین می کند.
        این ممکن است از دور ریختن محصولات تازه به دلیل فساد جلوگیری کند، بنابراین به کاهش هدر رفتن مواد غذایی کمک می کند.
        علاوه بر این، استفاده از غذاهای کنسرو شده می تواند زمان آماده سازی غذا را کاهش دهد، در حالی که همچنان ارزش غذایی و طعمی لذیذ را ارائه می دهد.
    3.به شما در انتخاب عاقلانه کمک می کند:
      
        سبزیجات کنسرو شده را بدون نمک اضافه با برچسب "بدون نمک افزوده" یا "کم سدیم" انتخاب کنید. آبکشی کنسرو لوبیا و سبزیجات می تواند محتوای سدیم را کاهش دهد.
 
4. مصرف فیبر را افزایش می دهد:
 
    فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و مطالعات حتی افزایش مصرف را با کاهش وزن قابل توجه مرتبط دانسته اند.
    مطالعات گزارش کرده اند که کنسرو کردن به فیبر موجود در برخی از سبزیجات مانند لوبیا کمک می کند تا محلول تر و مفیدتر برای بدن انسان باشد که می تواند تأثیر مثبتی بر سلامتی داشته باشد.
 
5.در مقایسه با تازه و منجمد ارزش غذایی مشابهی دارد:
 
    از آنجا که آنها در اوج رسیدگی برداشت و کنسرو می شوند، کنسرو کردن می تواند همان طعم و مواد مغذی را حفظ کند که اگر تازه یا منجمد خورده شود.
    غذاهای کنسرو شده در مواقعی که وقت ندارید به فروشگاه بروید و غذاهای تازه را بدون به خطر انداختن تغذیه بخرید، مفید هستند.
6.قوطی ها سبک، بادوام هستند و به راحتی قابل نگهداری، حمل و دفع هستند:
 
    به دلیل تمام این خواص، این قوطی ها می توانند از مواد غذایی در برابر قرار گرفتن در معرض اکسیژن و در برابر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور محافظت کنند.
 
مضرات غذاهای کنسرو شده چیست؟
 
مضرات غذاهای کنسرو شده عبارتند از:
    محتوای نمک بالا:
        نمک محلول اغلب در فرآیند کنسرو استفاده می شود.
        مصرف بیش از حد نمک خطر مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا را افزایش می دهد.
ممکن است حاوی شکر اضافه شده باشد:
 
    بسیاری از انواع میوه ها در شربت بسته بندی می شوند که حاوی قندهای اضافه شده است.
 
ممکن است مواد نگهدارنده اضافه شود:
 
    از آنجایی که فرآیند کنسرو کردن به حرارت بالا نیاز دارد، محصولات کنسرو شده ممکن است ویتامین های محلول در آب کمتری مانند ویتامین C و ویتامین B داشته باشند.
    در برخی موارد، مواد نگهدارنده زیادی به مواد غذایی کنسرو شده اضافه می شود تا دوام بیشتری داشته باشد.
 
منبع:
www.medicinenet.com
 
 
 


  1         2         3         4         5      

+